Rikke Mæng Ibsen fra Herning får Paris-pladsen

Rikke Mæng Ibsen kommer fra Herning og til daglig repræsenterer hun Ørre Skytteforening - nu skal hun repræsentere Danmark ved OL i Paris (Foto: Danmarks Idrætsforbund)
dato

Skytten Rikke Mæng Ibsen skal repræsentere Danmark ved OL i Paris i disciplinen 50 meter riffel tre positioner. Der var til det sidste kamp om pladsen.

Tilbage i 2022 sikrede skytten Rikke Mæng Ibsen Danmark en nationsplads i 50 meter riffel tre positioner (3x20 skud). Det skete, da hun blev europamester i disciplinen helt tilbage i 2022. Men det lå ikke fast, hvilken skytte der skulle have pladsen, da flere danske kvinder er jævnbyrdige i riffeldisciplinerne.

Efter World Cuppen i Baku i maj 2024, hvor Rikke Mæng Ibsen igen præsterede en top 5-placering, faldt valget dog på Rikke Mæng Ibsen. Derfor er hun på baggrund af en indstilling fra Danmarks Skytte Union blevet udtaget til OL af DIF, der er national olympisk komité i Danmark.

”Den her udtagelse betyder utrolig meget for mig. Jeg har kæmpet hårdt for det i tre år, så det er en kæmpe forløsning endelig at blive udtaget,” siger Rikke Mæng Ibsen, der i weekenden blev nummer fem i en World Cup-konkurrence og dermed understregede sin udtagelse.

Ambitionen er en finaleplads
Den nu 33-årige skytte var for tre år siden med til OL i Tokyo, hvor det resultatmæssigt ikke gik helt som forventet med en placering som nummer 29. Det vil hun nu revanchere i Paris.

”Jeg lærte noget af at være til OL i Tokyo, som jeg kan bruge i Paris. Nu vil alt ikke være nyt og overvældende, da jeg har prøvet det før. Det betyder, at jeg bedre kan fokusere på det sportslige. Jeg går efter en finaleplads, og jeg glæder mig rigtig meget til et OL med tilskuere, og til at min familie kommer til Frankrig og bakker mig op.”

DIF’s OL-chef de mission, Søren Simonsen, glæder sig over at kunne byde skytten velkommen på holdkortet.

”Stort tillykke til Rikke med udtagelsen. Vi har fået lavet et rigtig godt OL-setup for skytterne i Chateauroux tæt på konkurrencestedet. Det og hendes erfaringer fra Tokyo betyder, at hun har optimale betingelser for at levere et godt resultat til sommer.”

Hos Team Danmark er der store forventninger til Rikke Mæng Ibsens præstationer ved det kommende sommer-OL

”Jeg glæder mig til at følge Rikke til legene i Paris. Det er anden gang, hun repræsenterer Danmark ved OL. Efter legene i Tokyo var det en skuffet skytte, der drog hjem, men hun har siden bevist, at hendes høje niveau kan række langt. I 2022 vandt hun både en World Cup-sejr og ikke mindst den EM-guldmedalje, der også sikrede Danmark en nationsplads til det forestående OL. Det er nu denne nationsplads, som Rikke selv får lov til at drage til det franske med. I starten af maj skød Rikke en femteplads hjem ved World Corld Cuppen i Baku, hvilket vidner om hendes fortsat høje niveau,” siger Lars Balle Christensen, sportschef i Team Danmark.

Fakta om Rikke Mæng Ibsen

Født: 30. november 1990
Sportsgren: Skydning
Disciplin: 50 meter riffel 3 positioner (3x20 skud)
Klub: Ørre Skytteforening
Tidligere OL-deltagelser: (2021)

Udvalgte resultater i disciplinen: EM-guld 2022 (Wroclaw), World Cup-finale bronze 2022, World Cup-guld 2022 (Baku), World Cup-bronze 2023 (Jakarta). Delt dansk rekord (592 point)

Kilde: Danmarks Idrætsforbund
Denne artikel er udarbejdet af 3. part. Indholdet er hverken sponsoreret eller betalt. De holdninger, der måtte fremgå, repræsenterer ikke redaktionen.