Køkkenfirma gafler kunderne med bæredygtighed og et drys data

Foto: Alexandra Instituttet.
Profilbillede
dato

Horn Bordplader i Aulum har firdoblet effektiviteten ved at omstille sig bæredygtigt med digitale midler. Deres kunder efterspørger nemlig både bæredygtighed og data.

For år tilbage indså Jakob Bressendorf, direktør for Horn Bordplader, nødvendigheden af at skille sig ud fra konkurrenterne i køkkenbranchen, som snart ville matche hinandens kvalitet, priser og leveringstider. Hans løsning var at fokusere på bæredygtighed, hvilket involverede en omfattende digital omstilling af virksomhedens processer, fra energi- og materialeforbrug til kundeinteraktioner.

Horn Bordplader betjener private, koncerner og butikker, hvor især de store kæder, med krav om grøn afrapportering, drager nytte af virksomhedens digitaliserede datadeling, der styrker deres bæredygtighedsindsats.

Virksomhedens effektivitet er firedoblet gennem anvendelsen af OEE-systemet, som indsamler data fra maskiner og medarbejderregistreringer, hvilket har resulteret i betydelige energibesparelser og reduceret spild via algoritmebaserede optimeringer.

Disse initiativer har ikke kun styrket Horn Bordpladers bæredygtighedsprofil og givet dem grønne certificeringer, men også positioneret dem som værdifulde videnpartnere for deres kunder i bæredygtighedsspørgsmål, hvilket understreger den strategiske værdi af deres bæredygtighedsindsats. Succesen er en del af en større trend blandt små og mellemstore virksomheder, dokumenteret i e-magasinet "Omstillingsanfører".

Kilde: Alexandra Instituttet
Denne artikel er udarbejdet af 3. part. Indholdet er hverken sponsoreret eller betalt. De holdninger, der måtte fremgå, repræsenterer ikke redaktionen.